Suloinen tilkkupeitto

Pinkkiä, roosaa ja vaalean vihreää - kukkia, raitaa ja palloja. Tämä suloinen tilkkupeitto syntyi hartaasti marinoiduista puuvillatilkuista ja jatkeeksi ostetuista Tilda-kankaista. Köllöttelyyn vauvalle tai viltiksi prinsessojen piknikille.

Valitsin kuvan mukaisen blokin, koska siinä tullee sellainen rennompi "random"-fiilis. Kuvion säännönmukaisuutta ei helposti valmiissa peitossa huomaa, kun blokkia vielä pyöritetään. Peiton keskellä on siis tämä blokki-osuus (30 blokkia) ja sen ympärille ompelin leveämmät kaitaleet. Nurjalla on yhtenäisempi kangas ja reunan viimeistelee raidallinen kaitale. Alunperin oli tarkoitus tikata tiheämpään, mutta puuvillavanun puutteessa väliin laitettu polyestervanu oli todella nihkeää käsintikattavaa. Jälkeenpäin ajateltuna olisi voinut ensin tikata koneella ja käsintikkaukset koristeeksi. Tai sitten vaan tilata sen vanun ajoissa netistä ;) En kutista kankaita ennen ompelua, vaan pesen vasta valmiin työn. Silloin kankaat mukavasti rutistuvat ja lopputulos on rennompi ja kotoisampi.

Tämmöinen siitä tuli. Kulmat ja saumat on vähän vinksin vonksin, vaan haitanneeko tuo!

Blogissa on muuten tulossa juttua Ottobren Shopista Rovaniemellä sekä lukijoille ja Insta-seuraajille arvottavaksi lahjakortti Ottobren Etsy-kauppaan :) Pysy siis kuulolla!


8 kommenttia

 1. Kaunista käsityötä ja värit sointuvat ihanasti yhteen!

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä edellise kanssa. Kaunis peitto ja blogisi on vallan hurmaava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, sullakin on kiva blogi! Seuraan :)

   Poista
 3. Tosi kaunis peitto! Värit ihan omaan makuuni sopivat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Kävinkin kurkkimassa sun pinkkiä blogia ja ihania käsitöitä :)

   Poista
 4. No, on kyllä todella suloinen. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Tykkään niistä :)