Tähtiä ja denim-lookia

Surrur! Täällä ei olekaan pitkään aikaan ompelukone surruuttanut. Kait minä olen saanut ompelusta niin pahan yliannostuksen ;) En ole saanut aikaiseksi tehdä edes Pikku-Murulle vaatteita. Paitsi nyt! Joku ompelujumi on vihdoin purkautunut!

Tilasin syksyltä laadukkaita collegekankaita Noshilta ja päätin aloittaa jostain helposta ja nopeasta. Jospa se innostus siitä lähtisi taas lentoon, kun saa äkkiä jotain näkyvää aikaiseksi. Perus collaripaitoja ja pöksyjä suosittelen aloittelevillekin ompelijoille. Kangas on helppoa ommella ja yksinkertaiset mallit valmistuvat nopsaan. 

Tähtikangas on paksua ja ihanan pehmeää jacquard-neulosta. Svetarin kaavan olen tehnyt Ottobre Design 4/2015 mallin 16 pohjalta. Ilman ylimääräisiä saumoja. Muutin kaavaa sirolle lapselle sopivammaksi kaventamalla helmaa. En siis kaventanut koko kaavaa, vaan helmasta viistosti kainaloa kohti. Sama juttu hihoissa. Siirsin myös hihan pituutta resorin puolelle, jotta sitä saa käännettyä. Sirolle tahtoo aina olla hihat pitkät, mutta näin siihen saa samalla kasvunvaraa.


Housun kaava on Ottobre Design 6/2014 malli 11. Materiaali on napakkaa ja joustavaa farkkucollegea. Malli sopii hyvin farkkua muistuttavalle materiaalille, kun siinä on valehalkio ja taskut. Kivat housut kerhoon tai päiväkotiin. Mukavat leikeissä, mutta ei ihan peruscollarin näköiset.


Tällaisia huputtomia svetaritakkeja olen kaivannut, mutta niitä ei tahdo valmiina löytää. Kaavan tein tähtisvetarin pohjalta. Idean vetoketjun yläreunan huolitteluun lainasin Noshilta. Simppeli ja siisti pieni yksityiskohta suojaamaan kaulaa.

Näistä tuli juuri sellaiset kuin olin ajatellut. Mallit oli hyviä ja niillä aion ommella joskus lisääkin. Hyvää ja kestävää käyttövaatetta. Muutama ihana kangas vielä odottelee kaapissa. Katsotaan mitä niistä syntyy :)

11 kommenttia

 1. Tulipas tosi kivannäköisiä vaatteita!! ☺ 👍

  VastaaPoista
 2. Onpa kivat ja tyylikkäät vaatteet pienelle! :)

  VastaaPoista
 3. Hienot! Sopisi omallekin pojalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin :) Kun on kiva kangas, niin ei tarvi olla kovin ihmeellisä malleja.

   Poista
 4. Aivan ihania ompeluksia! Itse tuorehkona pojan äitinä etsin kivoja ideoita poikien vaatteisiin. Tässä niitä tuli. :)

  VastaaPoista
 5. Mukavat ja kivat vaatteet ompelit Pikku-Murulle <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Tykkään niistä :)