Loma! Ja gluteenittoman brownien ohje

gluteeniton brownie resepti ohje

Wohoo! Pitkästä aikaa lomalle töistä. Ja melko pitkän loman olenkin ehtinyt kerätä. En ole sen kummemmin mihinkään lähdössä, mutta lomalla kumminkin. Blogikin on nyt loppukuun lomalla ja palaa sitten tammikuussa. Lomalle lähtiessä on tietenkin tapana viedä työkavereille jotain namia. Yksi kollegoista pyysi mutakakkua tai brownieta. Joten brownieta tuli. Kiitos Lauralle, ettei tarvinnut itse ruveta miettimään ;)

En viitsinyt ruveta värkkääämään erikseen gluteenitonta versiota ja ajattelin että näin suklaisessa leivonnaisessa sama maistuisi kaikille. Ja oikein hyvää siitä tulikin, ei se paljon eroa vehnäjauhoilla leivottuun. Hieman liian kauan vaan pidin uunissa, olisi saanut jäädä vähän kosteammaksi ja mehevämmäksi. Mutta sellainen brownieen kuuluva mukava pieni sitkeys näihin tuli. Reseptiin voi myös halutessaan lisätä pähkinärouhetta.

Tässä ohje isoon uunipellilliseen brownieta.

Näitä tarvitset:
200 g tummaa suklaata                     
200 g voita                     
4 dl sokeria                     
4 munaa                     
4 dl jauhoja (gluteeniton)                     
3 rkl kaakaojauhetta
4 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Tee näin:
Sulata suklaa vesihauteessa. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää sulatettu suklaa. Vatkaa joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja tasoita. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 15-20 min. Browniet saavat jäädä keskeltä kosteiksi. Leikkaa levy sopiviksi annospaloiksi. Ja valmista  on nautittavaksi!

Mukavaa ja maistuvaa loppuvuotta kaikille!
- Kaija -

2 kommenttia

Kiitos kommentista! Tykkään niistä :)