Itse tehty muovailuvaha - helppo ja turvallinen

diy tsi itsetehty muovailuvaha play dough

Muovailuvaha on nyt ahkerassa käytössä. Sillä leikitään monta kertaa päivässä. Tyyristä hommaa! Turvalliset muovailuvahat maksavat 6-10 euroa paketilta, eikä kestä kauaa, kun se on yksi kuivahtanut ruskea möykky täynnä roskia. Miksen jo aiemmin muistanut, että voihan sitä tehdä itsekin!

Reseptejä löytyi paljon erilaisia. Päädyin kokeilemaan yhtä, joka vaikutti helpolta. Joitakin aineksia piti vain korvata toisilla täkäläisistä kaupoista löytyvillä. Värjäykseen käytin geeliväriä, koska sitä on helppo lisätä valmiiseen massaan ja värit ovat herkullisia. Ja vaikka massa on herkullisen väristä, ei sitä kerran maistettua tee mieli syödä. Se on niin suolaista. Tämä tosiaan oli helppo ohje toteuttaa ja lopputulos hyvä.


Tarvitset:
5 dl jauhoja
1,5 dl hienoa suolaa
2 rkl leivinjauhetta
2 rkl ruokaöljyä
3,5 dl kiehuvaa vettä
geelivärejä

Tee näin:
Sekoita kuivat aineet ja öljy kulhossa. Lisää kiehuva vesi ja sekoita kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista ja on yhtenä möykkynä. Anna jäähtyä. Seuraavaksi taikinaa vaivataan, kunnes tahmaisuus häviää. Jos taikina on vieläkin tahmainen, siihen voi lisätä jauhoja. Jaa taikina osiin sen mukaan, miten haluat värjätä sen. Työtaso kannattaa suojata, ettei väristä jää jälkiä. Lisää geeliväriä taikinaan ja vaivaa tasaiseksi. Säilytä valmis massa ilmatiiviissä rasiassa. Se säilyy noin viikon.Dr. Oetkerin geeliväripakkauksessa on kolme perusväriä (eli keltainen, turkoosi ja magenta), joista saa sekoitettua muutkin värit. Jos väriä laittaa vähän, sävy on haaleampi tai runsaammin annosteltuna intensiivisempi.

14 kommenttia

 1. Jaksaisikohan meidän neiti vielä innostua muovailemaan jos tuota reseptiä käyttäisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla. Isommanhan voisi ottaa mukaan jo massan tekoon.

   Poista
 2. Kiitos tästä ideasta! Älä vaan lopeta bloggaamista tai poista sun blogia et löydän tän reseptin sit ku meidän vavva on muovailuvahaiässä! :)

  VastaaPoista
 3. No VAU! Mahtava ohje, muovailuvahat kun tosiaan on hetkessä vain yksi ruskea möntti :D

  VastaaPoista
 4. Kiitos ohjeesta! Tätä meillä kokeillaan 1,5 vuotiaan kanssa :)

  VastaaPoista
 5. miksi tähän tulee leivinjauhetta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikissa näissä kokattavien massojen ohjeessa oli leivinjauhe ( tai cream of tartar). Kait se vaikuttaa tuohon koostumukseen. Sehän veteen lisättynä tuottaa hiilidioksidia, eli kohottaa taikinaa.

   Poista

Kiitos kommentista! Tykkään niistä :)