Mansikka-suklaakakku tuorejuustokuorrutuksella


Tässäpä on Nosh vaatekutsuilla tarjoillun kakun ohje, jota vieraat ovatkin jo kyselleet. Kakku on ihana yhdistelmä raikkautta ja makeaa. Minusta tuntuu ettei suklaan ja mansikan yhdistelmä voikaan koskaan mennä pieleen! Täytteessä ja päällisessä on käytetty sitruunalla maustettua tuorejuustokuorrutetta.

En ole koskaan tehnyt "oikeaa" kakkupohjaa. Teen aina pohjan pellillä. Silloin pohja varmasti kypsyy tasaisesti ja säästyy haastavalta leikkaamiselta. Tässä kakussa on kuusi kerrosta ja siihen on tarvittu kolme pellillistä. Yhdestä pellillisestä tulee stanssaamalla kaksi pyöreää levyä. Kakkupohjaa jää paljon yli, mutta ylimääräiset voi pakastaa ja myöhemmin käyttää vaikkapa laseihin koottuihin juustokakkuihin. Meillä on aika suuret uunipellit, joten pienemmällä uunipellillä tätä ohjetta joutuu hieman soveltamaan. Ehkä silloin voisi leikata puoliympyröitä, valmiissa kakussa sitä ei kuitenkaan huomaa. Vaihtoehtoisesti kakkupohjan voi leikata pitkittäin kahteen suikaleeseen ja kierittää sitä spiraalina, jolloin kakun raidat tulevat pystysuuntaan. Tähän riittää kaksi kakkupohjaa.





noin 24 hengen kakku

Pohja:
Määrät ovat yhdelle kakkupohjalevylle. 
Tee pohja kolminkertaisena.

3 munaa
1 dl sokeria
¼ dl vehnäjauhoja
¾ dl perunajauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Valmista kolme kakkupohjalevyä. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri pysyväksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos siivilän läpi varovasti kaapimella sekoittaen. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 6-8 minuuttia uunin keskitasossa 225°c. Kumoa kakkupohjalevy sokeroidulle leivinpaperille. Irrota paperi ja anna jäähtyä. Stanssaa tai leikkaa pohjista kuusi pyöreää pohjapalasta halkaisijaltaan noin 20 cm.

Täyte ja kuorrute:

3 x 175 g (laktoositonta) Philadelphia- tuorejuustoa
300 g pehmeää voita
12 dl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
3 tl sitruunamehua

Sekoita kaikki kuorrutuksen ainesosat notkeaksi massaksi. Nosta jääkaappiin viilenemään.

Täyte ja koristelu:

500g tuoreita mansikoita.
2,5 dl mansikkasosetta
125 g tummaa suklaata

Valitse kauneimmat mansikat kakun päällisen koristeluun. Sulata suklaa vesihauteessa. Dippaa mansikat suklaassa ja nosta voipaperille viileään jähmettymään.

Viipaloi loput mansikat. Säästä suurimmat viipaleet kakun alareunan koristeluun. Loput viipaleet tulevat kakun täytteeksi.

Kokoa kakku tarjoiluvadille. Levitä kakkupohjalle kostukkeeksi mansikkasosetta. Täytä kakku mansikkaviipaleilla ja tuorejuustotäytteellä. Kun kaikki kerrokset on tehty, levitä loppu kuorrute kakun reunoille ja päälle. Asettele mansikkaviipaleita kiertämään kakun alareunaa. Päälle vielä suklaadipatut mansikat ja sulatettua suklaata nauhana. Nosta kakku viileään odottamaan tarjoilua.


4 kommenttia

  1. Onpa herkullisen näköinen kakku! Tuorejuustokuorrutus onkin uus juttu mulle :) Kivaa alkavaa viikkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kuorrute on hyvä vaihtoehto kermavaahdolle. Kivaa viikkoa sinullekin :)

      Poista
  2. Tää tuli kuin tilauksesta. Viikonloppuna on pojan synttärit enkä aina haluaisi tarjota samoja juttuja. Kiitos ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä :) Jos päädyt kokeilemaan tätä ohjetta, palaahan kertomaan kuinka onnistui!

      Poista

Kiitos kommentista! Tykkään niistä :)