Pieni koti kahdelle

Täällä on nyt vallalla suojapaperit ja maalarinteippi! Siispä esittelyssä on meidän edellinen kotimme. Se on pieni kaksio Oulun Toivoniemessä 50-luvulla rakennetussa kerrostalossa. Asunto on kuvattu myynnin yhteydessä. Kuvat eivät ole omiani, vaan ne on ottanut Hans Kiviniemi Annistonesta.

Neutraali sisustus

Kun me ensimmäistä kertaa kävimme katsomassa tätä asuntoa, ihastuimme pohjaratkaisuun ja upeisiin näkymiin. Vaikka neliöitä on vähän, niitä ei ole yhtäkään turhaa. Tilaa avartava ratkaisu on esimerkiksi nuo pariovet olohuoneen ja makuuhuoneen välillä. Täydellinen pintaremontti piti kuitenkin tehdä melkein koko asuntoon. 


mustavalkoinen tapetti pariovet


Pari vuotta ehdittiin tässä asua, kun päätettiinkin perustaa perhe. Pienen lapsen kanssa täällä olisi hankala asua. Jo sisälle pääseminen olisi haasteellista epävarmasti toimivan vanhan hissin kanssa. Ei oikein houkuttanut ajatus vauvankopan ja kauppakassien raahaamisesta kuudenteen kerrokseen hissin sattuessa huonolle tuulelle! Asuntoa myymään valittiin pieni kiinteistövälitysfirma Annistone. Isompiinkin tutustuttiin, mutta Anki Kiviniemi oli aivan eri tavalla kiinnostunut tämän asunnon myymisestä. Samalla rahalla sai omistautumista asialle ja paremmat ilmoitukset kuvineen. Ostaja löytyikin jo ensimmäisellä näytöllä, vaikka samassa talossa oli kaksi muutakin asuntoa myynnissä.


neutraali sisustus

kattolista

tapetti art deco ranskan bulldoggi

Tässä on asunnon pohjapiirros. Annistone teki kohteesta myös virtuaaliesityksen ilmoitukseen. Nuolia klikkaamalla avautui valokuva näkymästä nuolen kohdalla seisoessa. Ostaja sai hyvän kuvan kohteesta jo näkemättä asuntoa.

pohjapiirros

Keittiö on ainoa huone jota me ei itse remontoitu, vaan sen teki edellinen asukas. Vaikka keittiö on pieni, se toimi hyvin. Mitään ylimääräistä kaappeihin ei kuitenkaan kannattanut hankkia ja yhdellä perusastiastolla pärjättiin. Suurin puute oli tiskikoneen uupuminen. Kyllä vieläkin muistan melkein joka päivä kiittää tiskikoneesta. On se vaan mahtava keksintö :D Keittiössä on myös ranskalainen parveke.

vaalea keittiö pieni keittiö

valkoinen välitilan laatta

kanerva ranskalainen parveke

Mukavat näkymät merelle päin makkarin ikkunasta! Makuuhuoneen sisustus jäi vielä aikalailla kesken. Kaapistot ehdittiin rakentamaan, mutta liukuovien hankkiminen jäi uudelle omistajalle.

Toivoniemi Oulu

Ikea Pax

Ikea PaxEteinen on aika mini, mutta kyllä sinne kaikki tarpeellinen mahtui.

Tätä uutta kylppäriä emme ehtineet edes juuri käyttämään. Se uusittiin putkiremontin yhteydessä, joka valmistui juuri ennen myyntiä. Pikkuruiseen kylppäriin valittiin valkoinen laatta, jotta se vaikuttaisi mahdollisimman avaralta. Kahteen päätynurkkaan laitettiin kuitenkin tehosteraidat antamaan ilmettä.


wc vessa kylpyhuone sisustus


Parasta tässä kodissa oli kuitenkin sijainti. Urbaanius ja luonnonläheisyys samassa. Pienen kävelymatkan päässä keskustasta, mutta silti veden äärellä, ulkoilureittien ja puistojen läheisyydessä. Pakko myöntää, että vaikka olen tyytyväinen nykyiseen kotiin, on välillä ikävä tätä ympäristöä. Tulee joskus ihan tippa linssiin kun näillä suunnilla liikkuu! Snif...

Oulu Toivoniemi

Oulu Toivoniemi

Photo credit: Hans Kiviniemi / Annistone

8 kommenttia

 1. Kiva pikku kämpppä! Ihana to ranskalainen parveke. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kiva kun oli edes pieni parveke johon laittaa kukkia :)

   Poista
 2. Tää asunto on aivan täydellisyyttä! Mua hiukan harmittaa kun en kerennyt edes vuotta asua mulle aivan täydellisessä asunnossa tyyliltään, mutta joka auttamatta jäi aivan liian pieneksi. Harmikseni muutto oli siis edessä, mutta nykyinenkin koti on kiva, vaikkei parasta olekaan vielä antanut :)

  hanna
  www.hannamaraiv.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin just oltiin saatu remontti melkein valmiiksi, niin harmittihan se! Nyt on taas sama homma käynnissä, mutta melkein triplasti neliöitä.

   Poista
 3. Onpa kaunis koti ja kauniit kuvat! Ranskalainen parveke keittiöstä ihan super!

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanan näköistä! Ton tyyppisestä asunnosta olen itsekin haaveillut :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Tykkään niistä :)